Riolering – Deel 1: diamantboring

Riolering – Deel 1: diamantboring

Gisteren werden er 5 gaten geboord in de kelder voor de rioleringsbuizen. Met een diamantboor was dit een koud kunstje.

Twee gaten voor de muurdoorvoer naar de wachtputten (die er nog steeds niet zitten). Het linkse gat Ø 160 mm is voor de overloop van de regenput (RWA); het rechtse gat Ø 125 mm is voor de afvoer van vuil water (DWA). De diameters werden opgelegd door Infrax. De buis erboven is de oude rioleringsbuis die niet meer gebruikt gaat worden.

muurdoorvoer kelder riolering

Vervolgens werden dan nog 3 gaten geboord in de tegenoverstaande keldermuur om de buizen naar achter te kunnen brengen. Het derde gat is voor de toevoer van het regenwater van de dakgoot aan de straatzijde. Alle 3 de gaten zijn Ø 110 mm omdat alle buizen voor de privé riolering die diameter gaan zijn. Er komt dus een reductiekoppelstuk op de twee dikkere buizen.

En weer wat steenpuin erbij:

Geef een reactie