Funderingen – Deel 8: funderingsputten graven

Funderingen – Deel 8: funderingsputten graven

Het weeral een tijdje geleden dat ik hier nog een bericht geplaatst heb, maar dat betekent niet dat ik al die tijd stil heb gezeten; in tegendeel.

Zoals je in een vorige post kon lezen had ik enkele bekistingen gemaakt voor de 4 resterende putten. Nu heb ik mij de voorbije weken bezig gehouden met het graven van die putten. Inderdaad… weken! Ik heb het werkje serieus onderschat, want ik had met één belangrijke factor geen rekening gehouden: 2 van de 4 putten zitten exact waar vroeger de regenput respectievelijk septische put zaten. Die hadden we stevig opgevuld (zie hier en hier) met zand en steenpuin. Nu moest ik daar doodleuk een gat van 70cm x 100cm in maken.

Na heel wat zwoegen is het uiteindelijk gelukt. De twee putten zijn gemaakt. Nu nog de 2 andere die (hopelijk) gewoon kleigrond gaan zijn.

 

Geef een reactie