Paniek op de werf

Paniek op de werf

Wat een prachtig weer hebben we de voorbije week gehad, maar zondag was niet de afsluiter waarvan ik gedroomd had. Met goeie bedoelingen zijn we zondag begonnen met wat grondwater weg te pompen uit de sleuffundering om verder te kunnen uitdiepen. Echter toen het water gezakt was en de modder zichtbaar werd begonnen de problemen. Het grondwater begon weer z’n weg te zoeken en begon scheuren te veroorzaken in de verticale wanden. Tot plots er een enorme brok klei afbrak. Toen begon de paniek echt toe te slaan; meteen alle doemscenario’s raasden door m’n hoofd.

We hebben het gelukkig onder controle kunnen krijgen door de sleuf opnieuw wat op te vullen met zand en droog beton. Ter preventie hebben we de slechte/gescheurde stukken weggenomen en wat meer in de breedte uitgegraven. Vandaag heeft m’n vader dan de ganse ochtend en een deel van de namiddag gewerkt aan het maken van een bekisting met 18 mm OSB-platen om de sleuf te stutten. We hebben dan meteen een mooie bekisting om de beton in te gieten. Dikke merci pa!

fundering bekisting

Update: De bekisting is af!

bekisting sleuffundering

Geef een reactie