Idee voor zolderkamer en vliering

Idee voor zolderkamer en vliering

Sinds kort speel ik met het idee om de zolder om te bouwen tot een hobbyruimte/mancave. Om toch wat plaats te hebben om de noodzakelijke rommel op te kunnen bergen wil ik het puntje van het dak gebruiken als opbergzolder, ook wel een vliering genoemd.

Er zou een nieuwe badding geplaatst worden over de ganse breedte van de zolder en op dezelfde hoogte als de bovenste rij gordingen (plafondhoogte is dan 2m50). Daarop dan dwarsbalken om de meter. Tot slot daar nog eens OSB-platen bovenop. Dan rest er enkel nog een vals plafond te voorzien, wat het weer gemakkelijk maakt om kabels en verlichting in weg te werken.

Het enige wat me een beetje tegenhoudt is de trap naar de zolder. Momenteel is er geen vaste trap, waardoor ik een nieuw trapgat zou moeten laten zagen in het beton en dan een vaste trap voorzien. Het kostenplaatje hiervan loopt snel op. Echter biedt het wel veel mogelijkheden en de meerwaarde van het huis gaat omhoog.

To be continued.

Geef een reactie