Livingvloer op niveau

Livingvloer op niveau

Tijdens het uitgraven van de grond in de living ben ik gestoten op de funderingszool van een vroegere buitenmuur (toen er nog geen veranda was). Nu vond ik het beter om de nieuwe betonplaat te laten rusten op deze zool in plaats van er enkele cm kleigrond tussen te laten. De funderingszool zat echter 18cm diep waardoor ik de rest van de living ook op deze diepte heb uitgegraven en vervolgens genivelleerd heb.

Achteraf heb ik pas beseft dat dit helemaal niet nodig was. Ik kon gewoon het stukje van de funderingszool uitgraven tot 18cm en de rest van de plaat op 15cm dikte laten:

Dit zou wat beton uitgespaard hebben, maar het is nu zo. Extra dikke plaat dus van 18cm! Ik heb m’n lesje geleerd voor het uitgraven van de technische ruimte en de aanbouw.

Geef een reactie